NORSKE AMERIKA LINJE MEDALJE

ERINDRINGS MEDALJEN

OM

FESTEN I SJØMANNSKIRKEN I BROOKLYN 1913.

Når DS Kristianiafjord ankom New York ble det holdt fest på sjømannskirken i Brooklyn og i den anledning ble denne medaljen laget og utgitt til deltakerne på festen. Hvor mange som ble laget er ukjent men en antar at det er ganske få medaljer.


Diam: 32mm

Forgylt Bronse

Gravør: Ukjent


DEN NORSKE AMERIKALINJE

Den Norske Amerikalinje A/S (NAL) var et norsk rederiselskap for rutefart mellom Norge og USA, som ble stiftet i 1910. Selskapet ble etter hvert bare kalt «Amerikalinjen». «Amerikalinjen» var nasjonens stolthet, og selskapets skip ble betraktet som handelsflåtens flaggskip.

I 1911 ble det inngått avtale med et engelsk verft om byggingen av rederiets første skip. Hun skulle være 510 fot lang og 62 fot bred, ha en lastekapasitet på 7 000 tonn, ha en marsjfart på 16,5 knop og ta 1 800 passasjerer. Nybygget ble døpt «Kristianiafjord» under sjøsettingen 23. november 1913. Jomfruturen gikk fra Kristiania 4. juni 1913 via Kristiansand og Stavanger. 7. juni gikk skipet ut fra Bergen med kurs for New York.


Første tur gikk fra Bergen den 7. juni 1913. Fartøyet var bygd av Cammell Laird i Birkenhead i England. Den 15 juni 1917 gikk DS Kristianiafjord på grunn ved Cape Race ved Newfoundland , og gikk tapt i en storm to uker senere.


DS KRISTIANIAFJORD

DS Kristianiafjord var et dampdrevet passa-sjerskip som tilhørte Den norske Amerikalinje A/S (NAL). Kristianiafjord var det første skipet til NAL, og ble overlevert til rederiet i september 1913. Jomfruturen gikk fra Kristiania 4.juni 1913 med både konge, regjering og storting ombord.

Skipet var innom både Kristiansand og Oslo før det ankom Bergen.